28. října 2018

Poděkování za převod původního blogu

Chtěl bych touto cestou velice poděkovat Veronice a Martinu Rybenským, kteří se postarali o to, že mohu mít všechny svoje články na jedné adrese - a to téhle.
Díky jejich pomoci mám převedené všechny příspěvky z Blogu.cz do zdejší administrace. Mohl jsem je rovnou zveřejnit, ale chci obsah článků ještě mírně upravit, aby pasoval na formát blogu, který jsem si zde nastavil, a taky chci články opatřit štítky, které pomohou roztřídit příspěvky podle témat. Jakmile dokončím tyto úpravy, tak všechny články zveřejním, a to právě podle nově vytvořených témat. Budu se snažit, aby to bylo co nejdříve.

Technické problémy, které mě vedly k opuštění domény Blog.cz, se projevily i při přenesení samotného blogu. Veronika a Martin Rybenští se s tím museli hodně natrápit a to to prosím dělají zadarmo a ve svém volném čase !!!
První pokus o přenesení (i přes dlouhou přípravu) nevyšel, protože se nezobrazovaly správně fotografie. Díky tomu jsem ale zjistil, že některé moje fotky jsou nelegálně uložené na zavirovaných stránkách, což mě ještě více utvrdilo v tom, abych staré stránky definitivně opustil.
Další pokus o přenesení už byl úspěšný, ale že to nebylo jednoduché si mohu domyslet i z krátké poznámky Veroniky (mimochodem autorky moc pěkného blogu  http://blog.veruce.cz/ ) , která mi napsala toto: " Trvalo to a stálo to teda za to. Ten blog na blog.cz byl vážně nějaký zvláštní a dělal nám věci, jaké žádný z dosud převedených".....  A přesto to nevzdali, za což jim patří můj velký dík. Článků, kterých se to týkalo bylo přitom přes 600 !!!
Sluší se dodat, že převod z domény Blog.cz se uskutečnil pomocí programu blogcz2WP (© Martin Rybenský 2017), jehož vytvoření zabralo několik desítek hodin čistého času. Více informací o programu i o samotné problematice migrace z Blogu.cz najdete na stránce: http://blog.veruce.cz/migrace-z-blog-cz-na-wordpress/


P.S:  jakmile dokončím úpravy původních článků, tak na starém blogu obsah příspěvků vymažu a zanechám tam pouze odkaz na tyto stránky. Vyvaruji se tak zdvojení článků. Přehled uveřejněných příspěvků najdete na postranní liště v sekci "Archiv blogu"






5 komentářů:

  1. Moc děkujeme, takový článek nás vždycky potěší! Tak ať jdou poslední úpravy hladce a ať Blogspot dobře slouží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě jednou díky moc !
      Snažím se zveřejnit všechny články co do jde,ale víc jak 40 denně nezvládám. A to pouze upravuji velikost fotek a odděluji úvod.Neumím si představit, že bych každý článek sám kopíroval a ukládal tam fotky, to bych rozhodně nezvládal.
      Po zveřejnění tady ještě mažu články na blog.cz a vkládám tam odkazy na převedené články. Nechávám tam pouze ty, které se týkají problémů na Blogu.cz. A že jich není málo !!!

      Vymazat
  2. Tak vítej už podruhé ;-).... a teď už definitivně. No nějak se mi nezdá, že by ohlašované zlepšení na b.cz. nějak probíhala. Spíš to je ještě horší. Obzvlášť teď s tou reklamou přímo ve stránce. U několika blogerů už jsem ani nepoznala co je ještě článek a co už reklamy. Já si myslím, že b.cz.spíš půjde do kopru než že se bude vylepšovat. Takže jsem ráda, že díky Veruce jsem tu taky a mám navíc uložené zálohy prvního blogu. Já si z dovolením okopíruju ten jejich copyright a dám si ho k sobě taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S Blog.cz jsem nadobro skončil! Tedy přesněji s ním končím, protože ještě provádím mazání článků a místo nich tam zanechávám pouze odkazy na články přenesené sem. Přes půl roku tam nemůžu komentovat cizí ani vlastní články, což mě přivádí k nepříčetnosti! Obzvlášť když ruští návštěvníci mě můžou vkládat komenty plné odkazů ve velkém !!! Už se těším, až to tam opustím definitivně.
      Tady se snažím zveřejnit všechny články, které mám v administraci co to jde,ale víc jak 40 denně nezvládám. U každého příspěvku měním velikost fotek na zdejší rozhraní, odděluji úvody článků a roztřiďuji nově příspěvky pomocí štítků. Doufám, že to pak bude přehlednější pro vyhledávání.
      A aby toho nebylo málo, tak ještě ukládám fotky na Zoneramu, což je ještě složitější, protože mám v archivech strašný binec. Než tam fotky nahraji, tak je musím protřídit, u sebe přejmenovat a uložit, potom nahrát na Zoneramu a pak tam ještě pojmenovat. Je to docela náročné,ale jestli to dokončím, tak budu mít pořádek ve fotkách jak v počítači, tak na veřejném uložišti. Zatím tak mám zpracovanou asi čtvrtinu a to dělá nějakých 7500 fotek!
      A když k tomu přidám ještě práci v zaměstnání i práci na baráku, do kterého jsem se taky pustil, tak mám docela nabitý podzim :)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat

Pokud nejste součástí Blogger komunity, tak prosím do komentáře uveďte jméno či přezdívku, abych věděl kdo mi zprávu zanechal. Děkuji