17. ledna 2023

S NOVÝM BLOGEM NA NOVÉ ADRESE

Rozhodl jsem se spustit nový blog, který chci věnovat jen a pouze svým foto výpravám za motýly. 

K založení nových stránek mě přivedlo to, že jsem objevil zapomenutou zálohu starých fotografií, které jsem znovu roztřídil, popsal a uložil do galerií na Zoneramě, kde si už léta ukládám všechny své vybrané snímky. Bohužel se mi nepodařilo nalézt i původní záznamy o pozorováních, ale naštěstí se nějaké informace zatím dají dohledat na FB skupině Motýlí klenoty, kam jsem hojně svá pozorování přidával.  Díky tomuhle všemu se mohu, a také chci, pokusit o zkompletování výsledků svých foto výprav od roku 2015 až do současnosti. A to je přesně to, co mě momentálně opravdu baví. Obzvláště po tom, co jsem v roce 2022 objevil svět nočních motýlů a tomu věnoval i veškerý svůj volný čas. 

Tímto vysvětluji i důvod, proč jsem se odmlčel na tomto původním blogu. Prostě tady se u mě dostavil pocit totálního vyhoření a nechuti zde pokračovat. Neříkám, že to tak bude na vždy, ale momentálně tento pocit převládá. Jediné, čemu se chci ve vzácném volném čase věnovat, je teď opravdu jen zmapování již uskutečněných výprav za motýly a samozřejmě hojně podnikat výpravy nové. 


Stránky VÝPRAVY ZA MOTÝLY najdete na adrese https://vypravyzamotyly.blogspot.com/ . Nějaké články už jsem tam přidal a usilovně pracuji na dalších, ale než se dostanu do reálného času, tak to potrvá. Těch výprav za motýly jsem od roku 2015 podnikl opravdu dost, a jejich zpracování do podoby archivu zabere hodně času. Postupně už jsem si ale vymyslel určitý formát, ve kterém chci všechno ukládat i zveřejňovat, a doufám, že by to takhle mohlo zaujmout i někoho jiného. Uvidíme.


Tímto vás tedy na své nové stránky srdečně zvu a těším se na případné návštěvy.




2 komentáře:

  1. Patriku, vítej zpět.
    Tomu vyhoření naprosto rozumím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc!
      S tím vyhořením to je těžké. Kdysi, když jsem začínal s blogováním, tak mě bavila ta představa, že můj článek někoho zaujme a třeba inspiruje k nějakému výletu či návštěvě mnou zmiňovaného místa. A tak to občas i fungovalo, ale jen na Blog.cz, který se postaral o snadné dohledání ve vyhledávačích. Po přechodu na Blogger se to změnilo, protože Google ve vyhledávání tenhle svůj produkt (z mě neznámých a nepochopitelných důvodů) dost ignoruje. A tak jsem vlastně dělal příspěvky jen pro stálý okruh návštěvníků, který byl vesměs zase jen ze světa blogu. A ten okruh se zmenšoval podle toho, jak moc jsem přestal navštěvovat jiné blogy, na které mi zbývá čím dál méně času, takže jsem je vlastně přestal navštěvovat všechny. Nakonec mi zbyla jen hrstka nejvěrnějších, za což jsem i tak moc vděčný, ale nemotivuje mě to k další práci na této doméně. Když jsem si to všechno uvědomil, tak jsem se rozhodl jít jinam a s něčím, co mě opravdu baví. Možná se najde nějaká spřízněná duše, které se to bude líbit, a bude tam chodit kvůli obsahu, protože je mi jasné, že sledovat pořád jen fotky motýlů není pro každého. Uvidím, to všechno ukáže čas, každopádně já z toho budu mít minimálně hezky uspořádaný archiv.
      Děkuji za tvou přízeň a budu moc rád, když se někdy přijdeš na nový blog podívat

      Vymazat

Pokud nejste součástí Blogger komunity, tak prosím do komentáře uveďte jméno či přezdívku, abych věděl kdo mi zprávu zanechal. Děkuji